З MD Fashion app простіше!
Відкрити у додатку MD Fashion
Відкрити
Додатково -5% при оплаті карткою на сайті. Деталі
044 585 50 40
4 березня 2024

Як почистити шкіряну сумку

Як почистити шкіряну сумку

Шкіряні сумки – це дорогі інвестиції, які вимагають особливої уваги та догляду, щоб вони прослужили роками. Незалежно від того, чи берете ви свою шкіряну сумку скрізь із собою чи просто зберігаєте її для особливих випадків, регулярне чищення є важливою частиною збереження її блискучого вигляду. Щоб повернути вашу сумку до життя, спочатку потрібно спорожнити усі кишені та струсити її догори дном для очищення від пилу і сміття. Виверніть підкладку навиворіт і очистіть валиком для ворсу. Якщо ви не можете витягнути підкладку сумочки, пропилососьте за допомогою щітки для тканини. Наступним кроком йде очищення шкіри. Для цього потрібно змішати розчин теплої води та мильного засобу. Потім протерти зовнішні поверхні сумки, змоченою у розчині ганчіркою. Витріть мило з сумки та висуште рушником. Тепер можна працювати з плямами.

Ефективні методи, як вивести пасту від ручки з сумки

Кукурудзяний крохмаль або харчова сода

Кукурудзяний крохмаль є подразливим, але не шкідливим, як інші мийні засоби. Основним інгредієнтом харчової соди є бікарбонат натрію. Хімічна речовина має сильну лужну властивість, але є безпечною для використання. Посипте на пляму харчову соду або кукурудзяний крохмаль. Обережно втирайте його вологою ганчіркою. Залиште на кілька годин або на ніч, а потім витріть порошок серветкою.

Рідина для зняття лаку або спирт

Шукаючи інформацію про те, як вивести плями з сумки, обов’язково знайдете метод протирання спиртом чи схожими хімічними засобами. Отож, змочіть ватний тампон у рідині для зняття лаку для нігтів або спирті та злегка промокніть пляму. Не тріть, інакше чорнило може розтікатися. Обережно промокніть, доки пляма не зникне. Протріть чистою вологою тканиною і висушіть рушником.

Винний камінь і лимонний сік

Змішайте обидва інгредієнти в рівних частинах, нанесіть на забруднену ділянку і залиште на 30 хвилин. Потім зітріть пасту вологою губкою. Ці методи є простими і універсальними, навіть, якщо Вас цікавить, як почистити білу шкіряну сумку, ви з легкістю можете скористатися ними. Через етичні міркування, довговічність і співвідношення ціни та якості штучна шкіра, також відома як синтетична шкіра, є гарною альтернативою натуральній шкірі.

5 способів, як почистити сумку зі шкірозамінника

1 спосіб – за допомогою м’якого мило і вода. Змочіть серветку в теплій воді з додаванням невеликої кількості м'якого мила, делікатного порошку чи мийного засобу. Протріть пляму обережними круговими рухами.

2 спосіб – суміш оцету і води. Змішайте воду і яблучний оцет в рівних пропорціях. Використовуйте цю суміш для протирання плями за допомогою ганчірки.

3 спосіб – використати перекис водню. Розведіть перекис водню з водою у співвідношенні 1:1. Протріть пляму цим розчином за допомогою м'якої серветки.

4 спосіб - гліцеринове мило. Гліцеринове мило може бути ефективним для очищення шкірозамінника. Змочіть губку або серветку у воді з додаванням гліцеринового мила і протріть пляму. 

5 спосіб підійдк для світлоі сумки - біла крейда або біла глина. Якщо вам потрібно дізнатися, як почистити білу сумку з шкірзамінника, то всі попередні способи можуть в цьому допомогти. Однак є ще один спосіб. Розітріть білу крейду або білу глину на пляму та залиште на деякий час. Потім приберіть залишки серветкою.

Поради, як почистити лакову сумку.

Уникайте агресивних засобів. Використовуйте будь-які мийні засоби, дитячі порошки. Ацетон, спирт та інші розчинники точно не допоможуть в тому, як почистити білу лакову сумку.

Обирайте спеціальні засоби для догляду за лакованими речами. Це може бути спрей або лосьйон, призначений для чистки та захисту лакованої поверхні. Якщо ви цікавитесь, як доглядати за шкіряними сумками, спеціальні засоби також в цьому допоможуть.

Уникайте тертя та сильного навантаження. Зберігайте сумку подалі від грубих та гострих предметів, щоб уникнути подряпин та пошкоджень.

І для фанатів різноманітних сумочок, ще порада як почистити замшеву сумку. Найкращими засобами є звичайний білий оцет або спирт. Ці рідини не залишають слідів на замші, як вода, тому вони чудово підходять для видалення плям. Після обробки оцтом або спиртом, необхідно протерти сумку чистою ганчіркою і дати замші висохнути. Коли шкіра повністю висохне, візьміть спеціальну щітку для замші та добре почистіть поверхню. Ви зможете помітити багато бруду саме після чищення щіткою.

Про всяк випадок, ви маєте знати, як прати замшеву сумку. Адже пральну машину в таких випадках не варто використовувати, прати краще вручну. Але якщо ви вже вирішили ризикнути, то використовуйте м’який мийний засіб, температуру до 35 градусів, делікатне або ручне прання та обов’язково вимкніть автоматичне сушіння та віджим.

Незалежно від того, маєте ви натуральну, замшеву чи будь-яку іншу шкіру, регулярна увага та догляд допоможуть зберегти вашу сумку в хорошому стані протягом тривалого часу. Оберіть для себе найефективніший спосіб чищення, а також неодмінно завітайте на сайт MD-Fashion та знайдіть свою ідеальну сумку!

  •  1  2
    1
    ONESIZE Жіночий чорний шкіряний клатч Sandro Sandro Жіночий чорний шкіряний клатч Sandro 10 500 грн
  •  2  3
    2
    ONESIZE Чоловічий оливковий шкіряний рюкзак Baldinini Baldinini Чоловічий оливковий шкіряний рюкзак Baldinini 21 170 грн 24 900 грн
    -15%
  •  3  4
    62
    ONESIZE Жіноча оливкова шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча чорна шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча біла шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча сіра шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча помаранчева шкіряна сумка 1DR Diesel Diesel Жіноча сіра шкіряна сумка 1DR Diesel 27 990 грн
    2-15%, 3-20%
  •  4  5
    30
    ONESIZE Жіноча оливкова шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча чорна шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча біла шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча сіра шкіряна сумка 1DR Diesel Жіноча помаранчева шкіряна сумка 1DR Diesel Diesel Жіноча помаранчева шкіряна сумка 1DR Diesel 27 990 грн
    2-15%, 3-20%

Де дешевше купити сумку Guess?

Найкращі ціни на сумки Guess на сайті MD-Fashion та в магазинах-партнерах:

  • Walker Київ ТРЦ "Gulliver", вул. Спортивна, 1а
  • Stem/Walker Київ ТРЦ "Lavina Mall", вул. Берковецька, 6д
  • Stem/Walker Дніпро ТЦ "Most City", вул. Глінки, 2
  • Stem/Walker Харків ТРК "Nikolsky", вул. Григорія Сковороди, 2а

Де придбати оригінальну сумку?

  • Diesel Київ ТРЦ "Ocean Plaza", вул. Антоновича, 176
  • Diesel Дніпро ТЦ "Most City", вул. Глінки, 2
  • Diesel Одеса Катерининська 19г.

Сумка Tommy Hilfiger як відрізнити підробку?

Щоб не сумніватися в оригінальності сумки, купуйте її у фірмовому магазині. Там ви зможете оглянути сумку та перевірити наявність усіх брендових елементів. Купити оригінальну сумку Tommy Hilfiger можна у магазинах:

  • Tommy Hilfiger Київ ТРЦ "Respublika Park", вул. Кільцева дорога, 1
  • Tommy Hilfiger Дніпро ТРЦ "Caravan", вул. Нижньодніпровська, 17
  • Tommy Hilfiger Харків Сумська 122
  • Tommy Hilfiger Одеса ТРЦ «Fontan Sky Center», пров. Семафорний, 4